Skontrolujte si svoj účes a overte, či funguje mikrofón!

By | 16. júla 2011

Už to bude nejaký ten piatok, odkedy si vodami internetu razí svoju cestu nová sociálna sieť z dielne Googlu, s názvom Google+. Pýtate sa ako to súvisí s homeworkingom? Tak čítajte ďalej.

Nejdem teraz opisovať aký je Google+ super, alebo tvrdiť v čom je zlý. O tom už toho bolo napísaného až príliš. No zaujala ma jedna jeho súčasť, ktorá sa dá celkom pekne využiť pre prácu doma. Kopec ľudí a firiem vidí ako hlavnú prekážku pre prechod na home office, komunikáciu so zvyškom tímu. Emaily pokladajú za zdĺhavé a neosobné a telefonický kontakt za nedostatočný kvôli absencii vizuálnej zložky. Práve pre nich je dobrým riešením videohovor.

Google+ túto vymoženosť prináša pod názvom „Hangouts„. Oproti podobným službám, ktoré už boli dostupné aj predtým, je od začiatku zameraná na „konferenčné“ hovory. Výborné na tom celom je aj previazanie so sociálnou sieťou kde vládne systém kruhov. Ak si vytvoríte kruhy podľa tímov, môžete pozvať rovno všetkých naraz, bez pracného vypisovania jedného mena po druhom.

Bližšie samotný princíp priblíži asi najlepšie oficiálne video:

A prípadne doplnkové info na oficiálnej web stránke pre Google+ projekt.

No čo je asi najlepšie na to všetkom je to, že aby nezostal pozadu, tak do videohovorov začína rýpať aj Facebook. A čo je pre koncového užívateľa do budúcna lepšie, ako konkurenčný boj dvoch gigantov?

 

Pridaj komentár