MBA titul online

By | 15. júna 2013

Z domu sa dá nie len pracovať, ale aj študovať, či dokonca získať aj titul – MBA. Kým naše klasické vysoké školy stále nedospeli (a určite dlho ani nedospejú), tam už sa udomácnili tie súkromné. Keďže titul MBA (master of business administration) nepatrí medzi tie „naše“, nevzťahujú sa naň ani naše ťažkopádne zákony o vzdelávaní, akreditácii či udeľovaní titulov.

MBA je zahraničný, všeobecne oveľa širšie uznávaný manažérsky titul, ktorý prakticky otvára cestu k rôznym manažérskym pozíciám aj v tých najväčších svetových firmách. Nejedná sa o titul na aké sme u nás často zvyknutí – nie je zadaramo a to ako z finančnej stránky tak aj zo stránky vynaloženého úsilia.

Štúdium MBA (alebo jeho „nižší level“ BBA – bachelor of business administraion) je postavené na získaní znalostí a vedomostí o správe firmy, manažovaní ľudských zdrojov, riadení, leadershipe, stratégiách, inováciách a čiastočne aj o marketingu (ktorý ostatne nájdeme vo všetkom čo hociktorá firma robí).

Pre úspešné zloženie skúšky je nutné mať poriadne znalosti (ktoré pri kurze nie je pri dostatočnej snahe problém nadobudnúť), čo ho robí značne vypovedajúcim pre budúceho zamestnávateľa.

Najlepšie na MBA (a BBA) však je, že je možné študovať aj cez internet. Netreba nikam chodiť, nikde pravidelne dochádzať, stačí pripojenie a chuť do vzdelávania.

Škôl, ktoré ponúkajú online MBA štúdium je viacero. Z tých svetových je to napríklad Colorado Technical University, George Washington University, alebo London International Gratuate School (LIGS). LIGS ponúka štúdium online MBA a BBA aj u nás, dokonca v našej rodnej reči. Samozrejme okrem samotného získania titulu obsahuje takéto štúdium aj značnú mieru flexibility a rôzne výhody:

  • Študovať môžete začať kedykoľvek, nemusíte čakať na „začiatok semestra“.
  • MBA štúdium je dostupné aj v Slovenskom jazyku
  • V ponuke je viacero rôznych špecializácií
  • Dostupnosť je vyriešená tým, že prakticky celé štúdium prebieha online cez web browser bez nutnosti inštalovať nejaký špeciálny softvérový program.
  • Počas štúdia je k dispozícii podpora od tútorov cez email, chat, či študentský informačný systém.
  • Účastníci kurzov sa tiež môžu zúčastniť na rôznych workshopoch

Keďže sa ceny s časom a s vybranou inštitúciou môžu meniť, nebudeme ich tu rozoberať – pokiaľ sa o MBA titul, alebo len chcete o zistiť ďalšie podmienky či ceny kurzov, detailné informácie nájdete na LIGS university:

Pridaj komentár